Slani rolati osim što su ukusni i vrlo su praktični. Lako se prave, a ulepšavaju svaku svečanu trpezu. Kora ovog rolata se pravi od krompira, pa se dodaju šunka, sir i paprika. Osim mrsne varijante, možete da napravite i posnu, samo šunku zamenite npr. pečurkama, a izaberite i biljni sir.
- Sastojci:
- 4 krompira
- peršun
- 1/3 šolje vode
- 150 g brašna
- 1 paprika
- 1 čen belog luka
- 3 kriške šunke
- tvrdi sir po ukusu
Priprema:
Izrendajte krompir, pa mu dodajte seckani peršun, vodu, so, biber i brašno. Dobro sjednite i sipajte u pleh obložen pek papirom koji ste malo nauljili. Lepo rasporedite i premažite uljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta. Iseckajte papriku, pa propžite sa celim čenom belog luka. Koru izvadite iz rerne, poređajte šunku, a preko pospite rendani sir. Zatim rasporedite i paprike (bez belog luka) i urolajte. Vratite u rernu na 180°C na još 7-8 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem