Slani rolati osim što su ukusni i vrlo su praktični. Lako se prave, a ulepšavaju svaku svečanu trpezu. Kora ovog rolata se pravi od krompira, pa se dodaju šunka, sir i paprika. Osim mrsne varijante, možete da napravite i posnu, samo šunku zamenite npr. pečurkama, a izaberite i biljni sir

  • Sastojci:
  • 4 krompira
  • peršun
  • 1/3 šolje vode
  • 150 g brašna
  • 1 paprika
  • 1 čen belog luka
  • 3 kriške šunke
  • tvrdi sir po ukusu

Priprema:
Izrendajte krompir, pa mu dodajte seckani peršun, vodu, so, biber i brašno. Dobro sjednite i sipajte u pleh obložen pek papirom koji ste malo nauljili. Lepo rasporedite i premažite uljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta. Iseckajte papriku, pa propžite sa celim čenom belog luka. Koru izvadite iz rerne, poređajte šunku, a preko pospite rendani sir. Zatim rasporedite i paprike (bez belog luka) i urolajte. Vratite u rernu na 180°C na još 7-8 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE