Kupus i pečerke spadaju u jeftinije namirnice, a koriste se svakodnevno u raznim receptima. Zimi najviše volimo da jedemo kiseli kupus i jela kao što su sarme i podvarak, ali od slatkog kupusa takođe mogu da se naprave neka od najukusnijih jela. Jedan od takvih recepta je upravo ovaj za prženi kupus sa pečurkama i šargarepom koji možete da jedete i kada postite.
- Sastojci:
- 250 g pečuraka
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 250 g svežeg kupusa
- peršun
Priprema:
U tiganju propržite seckan crni luk, pečurke i rendanu šargarepu. Zatim dodajte kupus isečen na trake, ili izrendan, posolite i pobiberite, promešajte i ostavite da povrće omekša. Zatim servirajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Patlidžan sa belim lukom po španskom receptu
Kako da napravite osvežavajući krem od jagoda
Salata od svežih krastavaca sa krem sirom
Lagani rižoto sa zelenim povrćem
Sočivo sa tikvicama za 30 minuta