Kupus i pečerke spadaju u jeftinije namirnice, a koriste se svakodnevno u raznim receptima. Zimi najviše volimo da jedemo kiseli kupus i jela kao što su sarme i podvarak, ali od slatkog kupusa takođe mogu da se naprave neka od najukusnijih jela. Jedan od takvih recepta je upravo ovaj za prženi kupus sa pečurkama i šargarepom koji možete da jedete i kada postite. 

  • Sastojci:
  • 250 g pečuraka 
  • 1 crni luk 
  • 1 šargarepa 
  • 250 g svežeg kupusa 
  • peršun 

Priprema:

U tiganju propržite seckan crni luk, pečurke i rendanu šargarepu. Zatim dodajte kupus isečen na trake, ili izrendan, posolite i pobiberite, promešajte i ostavite da povrće omekša. Zatim servirajte. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE