Kupus i pečerke spadaju u jeftinije namirnice, a koriste se svakodnevno u raznim receptima. Zimi najviše volimo da jedemo kiseli kupus i jela kao što su sarme i podvarak, ali od slatkog kupusa takođe mogu da se naprave neka od najukusnijih jela. Jedan od takvih recepta je upravo ovaj za prženi kupus sa pečurkama i šargarepom koji možete da jedete i kada postite.
- Sastojci:
- 250 g pečuraka
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 250 g svežeg kupusa
- peršun
Priprema:
U tiganju propržite seckan crni luk, pečurke i rendanu šargarepu. Zatim dodajte kupus isečen na trake, ili izrendan, posolite i pobiberite, promešajte i ostavite da povrće omekša. Zatim servirajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus