1. Očistiti ribu i iseći je na komade. Iseckati zelen i paradajz. Luk i đumbir takođe iseckati i onda svo povrće prodinstati na 2 kašike ulja.
2. Oprati školjke. Dodati kari u jelo, naliti vinom i ubaciti školjke. Naliti vodom, prokuvati i krčkati na niskoj temperaturi oko 10 minuta.
3. Morske plodove odmrznuti, oprati i ocediti. Propržiti sa škarpinom. Izvaditi školjke iz supe, pa ispasirati supu kroz cediljku. Posoliti, pobiberiti, pošećeriti i dodati šafran.
4. Pržene morske plodove i ribu zajedno sa školjkama staviti u supu i servirati.
SAVET:
Čorba odlično ide uz prepečeni baget i ajoli sos.
Riblja supa sa šafranom
Mnogo različitih sastojaka ovoj supi daju neverovatno bogatstvo ukusa.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus