1. Iseckati crni luk, krompir na sitno, sremuš (ostaviti nekoliko listova za dekoraciju) i beli deo praziluka. Prodinstati na puteru luk, dodati krompir, sremuš i praziluk. Naliti vodom, dodati listove lovora, klekinje i začin od suvog povrća i kad provri kuvati 30 minuta.
2. Izvaditi lovor i klekinje, pa supu ispasirati štap mikserom (ili u blenderu). Umešati kiselu pavlaku, rendani muskatni oračić, so i biber po ukusu.
3. Servirati u činijicama ukrašenu naseckanim listovima svežeg sremuša.
Krem supa od sremuša
Ova izuzetno zdrava i ukusna supa uz dobar cni hleb može biti i prolećni lagani ručak.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus