1. Iseckati krompir i luk. Prodinstati crni i beli luk na 3 kašike putera, pa dodati krompir. Naliti vodom i mlekom, kuvati 30 minuta.
2. Ispasirati supu, dodati šafran, prokuvati i kuvati još 5 minuta. Doliti vino i slatku pavlaku, posoliti i pobiberiti. Iseckati tost hleb na trougliće i propržiti ga na preostalom puteru.
3. Poslužiti supu sa tostom koji se servira na listu zelene salate (nije obavezno).
Krompir supa sa šafranom
Jednostavnoj čorbi od krompira šafran daje posebnu notu čineći je potpuno drugačijom.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus