Sastojci:
- 450 g zelene boranije
- 200 g krompira, isečenog na kolutove
- 40 g crvenog luka, sitno seckanog
- 2 paradajza, iseckana
- 1 kašičica limunove kore
- 2 kašike svežeg limunovog soka
- 60 g grčkog jogurta (po želji)
Recept za obrok salatu od zelene boranije i krompira:
Kako biste napravili ovu obrok salatu, u posudi pomešajte luk, paradjz, limunovu koricu i limunov sok. Pokrijte i ostavite na stranu.
Krompir ubacite u tiganj sa 150 ml vode i preko toga stavite zelenu boraniju. Pustite da proključa na jakoj vatri pa dinstajte poklopljeno 5 minuta, ili dok krompir ne omekša. Ocedite i isperite pod hladnom vodom, pa opet procedite.
Krompi i boraniju prebacite u činiju za serviranje, prelijte mešavinom luka i paradajza, pa dobro promešajte. Po želji odozgo stavite jogurt i promešajte. Možete jesti toplo ili držati u frižideru do serviranja. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i letnju obrok salatu sa kukuruzom.
Pročitajte kako da napravite obrok salatu sa jajima i krompirom
BONUS VIDEO
StvarUKusa
Kako da dobijete najlepšu žutu boju jaja za Uskrs
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom