Sastojci:

  • 450 g zelene boranije
  • 200 g krompira, isečenog na kolutove
  • 40 g crvenog luka, sitno seckanog
  • 2 paradajza, iseckana
  • 1 kašičica limunove kore
  • 2 kašike svežeg limunovog soka
  • 60 g grčkog jogurta (po želji)

Recept za obrok salatu od zelene boranije i krompira:

Kako biste napravili ovu obrok salatu, u posudi pomešajte luk, paradjz, limunovu koricu i limunov sok. Pokrijte i ostavite na stranu.

Krompir ubacite u tiganj sa 150 ml vode i preko toga stavite zelenu boraniju. Pustite da proključa na jakoj vatri pa dinstajte poklopljeno 5 minuta, ili dok krompir ne omekša. Ocedite i isperite pod hladnom vodom, pa opet procedite.

Krompi i boraniju prebacite u činiju za serviranje, prelijte mešavinom luka i paradajza, pa dobro promešajte. Po želji odozgo stavite jogurt i promešajte. Možete jesti toplo ili držati u frižideru do serviranja. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i letnju obrok salatu sa kukuruzom.

Pročitajte kako da napravite obrok salatu sa jajima i krompirom

BONUS VIDEO

Instagram/ _eating_with_emily Kako se pravi najbolja grčka salata

StvarUKusa