Sastojci:

  • 600 g sitnijih krompira
  • so, biber, slatka paprika
  • maslinovo ulje
  • pola svežeg krastavca
  • pola paprike sveže
  • 1 crveni luk
  • malo peršuna

Preliv:

  • 5 kašika jogurta
  • 2 kašike majoneza
  • 1 kašika senfa
  • sok od pola limuna
  • so, biber, mirođija

Kako da napravite malo drugačiju krompir salatu:

Krompir salata spada u klasike srpske kuhinje i obično se služi u specijalnim prilikama kao što su slave i praznici. Ali sada probajte još bolju verziju popularne salate sa pečenim krompirom i prelivom koji je čini neodoljivo ukusnom.

Skuvajte krompire pa ih stavite na pleh za pečenje obložen pek papirom i zgnječite čašom. Dodajte malo maslinovog ulja i začine pa ih pecite ih 20 minuta na 180 stpeni. Za to vreme pomešajte sve sastojke za preliv i dodajte seckano povrće. Sipajte pečene krompire u posudu sa ostalim sastojcima, promešajte i uživajte u salati.

Bonus video

Instagram /themodernnonna Grčki krompir sa feta sirom