Sastojci:
- 600 g sitnijih krompira
- so, biber, slatka paprika
- maslinovo ulje
- pola svežeg krastavca
- pola paprike sveže
- 1 crveni luk
- malo peršuna
Preliv:
- 5 kašika jogurta
- 2 kašike majoneza
- 1 kašika senfa
- sok od pola limuna
- so, biber, mirođija
Kako da napravite malo drugačiju krompir salatu:
Krompir salata spada u klasike srpske kuhinje i obično se služi u specijalnim prilikama kao što su slave i praznici. Ali sada probajte još bolju verziju popularne salate sa pečenim krompirom i prelivom koji je čini neodoljivo ukusnom.
Skuvajte krompire pa ih stavite na pleh za pečenje obložen pek papirom i zgnječite čašom. Dodajte malo maslinovog ulja i začine pa ih pecite ih 20 minuta na 180 stpeni. Za to vreme pomešajte sve sastojke za preliv i dodajte seckano povrće. Sipajte pečene krompire u posudu sa ostalim sastojcima, promešajte i uživajte u salati.
Bonus video
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Recept za domaći liker od jaja, kao iz filmova
Novogodišnji kolač sa žele bombonama
Kako se prave svinjska rebarca
Novogodišnji rolat sa mlevenim mesom