Sastojci:

  • 650 g kuvanog krompira
  • 2 veze rotkvica

Za pesto:

  • pola veze svežeg peršuna
  • pola veze svežeg bosiljka
  • listovi rotkica
  • 50 g indijskog oraha 
  • 2 čena belog luka
  • 50 g rendanog parmezana
  • 6 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika limunovog soka
  • So i biber po ukusu

Priprema:

Ova jednostavna i osvežavajuća krompir salata sa domaćim pesto sosom savršen je prilog uz ribu. Bogata i aromatična, salata je dovoljno lagana, ali i zasitna, a pesto dodaje dubinu ukusa koja se savršeno kombinuje sa blagim ukusom ribe.

Savet:

Ako želite da salata bude još bogatija, možete dodati malo pečenih oraha ili badema za dodatnu teksturu i dubinu ukusa. Takođe, pesto sos možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru nekoliko dana – tako će svi ukusi još bolje da se upiju.

Kuvani krompir isecite na kolutove ili kocke, zavisno od želje. Rotkvice očistite i isecite na tanke kolutove, zajedno sa listovima rotkvice.

U blenderu pomešajte peršun, bosiljak, listove rotkvice, indijski orah, beli luk, rendani parmezan, maslinovo ulje, senf i limunov sok. Blendajte dok ne dobijete glatku pastu. Dodajte so i biber po ukusu.

U velikoj činiji pomešajte kuvani krompir i rotkvice, pa prelijte pripremljenim pesto sosom. Pažljivo promešajte da se svi sastojci dobro oblože pesto sosom. Poslužite ovu salatu hladnu ili na sobnoj temperaturi, kao savršen prilog uz ribu ili drugi lagani obrok.

Bonus video

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Pečeni krompir Izvor:  Pečeni krompir