Sastojci
Za pesto:
- 50 g svežeg bosiljka
- 60 g svežeg peršuna
- 2 čena belog luka
- 30 g blanširanih badema
- 2 supene kašike nutritivnog kvasca
- 4 kašike maslinovog ulja
Za supu:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 srednji luk, sitno isečen na kockice
- 3-4 stabljike celera, sitno iseckan na kockice
- 2 velika čena belog luka, sitno iseckana
- malo ljute tucane
- 400 g belog pasulja iz konzerve
- 1 litar bujona od povrća
- 60 g bebi spanaća
- So i biber po ukusu
Kako se sprema:
Ova kremasta i bogata pesto supa od belog pasulja savršen je izbor za posne dane, sa svežim i aromatičnim pestom koji daje poseban šmek svakom zalogaju. Kombinacija bebi spanaća, pasulja i svežih začina stvoriće supu koja je hranljiva, ukusna i jednostavna za pripremu. Savršen ručak za uživanje.
Priprema pesta: U blenderu pomešajte svež bosiljak, svež peršun, čen belog luka, blanširane bademe, nutritivni kvasac i maslinovo ulje. Blendajte dok ne postane glatko i ostavite sa strane.
Priprema supe: U šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte luk i celer i pržite dok luk ne postane providan. Dodajte beli luk i tucanu, i pržite još minut. Potom dodajte oceđeni pasulj, pa sipajte bujon. Prokuvajte sve zajedno, a zatim smanjite temperaturu i kuvajte još 10-15 minuta. Umešajte pesto u supu dok se potpuno ne rastopi, pa dodajte bebi spanać. Krčkajte još 1-2 minuta.
Na kraju, dodajte začine po ukusu, poslužite odmah i uživajte.
Bonus video
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda