Sastojci

Za pesto:

  • 50 g svežeg bosiljka
  • 60 g svežeg peršuna
  • 2 čena belog luka
  • 30 g blanširanih badema
  • 2 supene kašike nutritivnog kvasca
  • 4 kašike  maslinovog ulja

Za supu:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 srednji luk, sitno isečen na kockice
  • 3-4 stabljike celera, sitno iseckan na kockice
  • 2 velika čena belog luka, sitno iseckana
  • malo ljute tucane
  • 400 g belog pasulja iz konzerve
  • 1 litar bujona od povrća
  • 60 g bebi spanaća
  • So i biber po ukusu

Kako se sprema:

Ova kremasta i bogata pesto supa od belog pasulja savršen je izbor za posne dane, sa svežim i aromatičnim pestom koji daje poseban šmek svakom zalogaju. Kombinacija bebi spanaća, pasulja i svežih začina stvoriće supu koja je hranljiva, ukusna i jednostavna za pripremu. Savršen ručak za uživanje.

Saveti:

- Ako volite gušću supu, možete je usitniti štapnim mikserom.

- Za dodatni bogatstvo ukusa, možete dodati malo parmezana prilikom serviranja.
- Ova supa je odlična kao obrok uz hrskavi hleb.

Priprema pesta: U blenderu pomešajte svež bosiljak, svež peršun, čen belog luka, blanširane bademe, nutritivni kvasac i maslinovo ulje. Blendajte dok ne postane glatko i ostavite sa strane.

Priprema supe: U šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte luk i celer i pržite dok luk ne postane providan. Dodajte beli luk i tucanu, i pržite još minut. Potom dodajte oceđeni pasulj, pa sipajte bujon. Prokuvajte sve zajedno, a zatim smanjite temperaturu i kuvajte još 10-15 minuta. Umešajte pesto u supu dok se potpuno ne rastopi, pa dodajte bebi spanać. Krčkajte još 1-2 minuta.

Na kraju, dodajte začine po ukusu, poslužite odmah i uživajte.

Bonus video

Supa od sočiva Izvor: Supa od sočiva