Sastojci:

  • 400 g iseckane kuvane piletine 
  • 3 stabljike celera, iseckane 
  • 2 mlada luka, isečena 
  • 200 g crnog grožđa, prepolovljenog
  • 40 g badema, isečenih
  • 120 g majoneza
  • 2 kašike senfa
  • pola kašičice soli
  • pola kašičice mlevenog bibera

Priprema:

Neobična kombinacija sočne piletine, hrskavog celera i slatkastog crnog grožđa daje ovoj salati poseban šarm. Idealna je za lagani letnji ručak, sendvič punjenje ili kao prilog na trpezi – pravi balans između slanog i slatkog, kremastog i hrskavog.

Savet:

Salata će biti ukusnija ako je dobro ohladite pre služenja.

U velikoj činiji pomešajte kuvanu piletinu, celer, mladi luk, grožđe i bademe. Dodajte majonez, senf, so i biber. Mešajte dok se sve lepo ne sjedini. Poklopite i ostavite u frižideru da se hladi najmanje 30 minuta, idealno 2 sata. Pre serviranja probajte i po potrebi dodatno začinite.

Poslužite kao sendvič nadev, preko listova zelene salate ili kao hladno glavno jelo.

Bonus video

00:45
Najbolji način da napravite piletinu, spremaćete samo ovako Izvor: Instagram/appetizing.tv