Sastojci:
- 1 velika tikvica
- 1 velika paprika
- 1–2 glavice crvenog luka
- So i biber po ukusu
Za dresing:
- 1 kašičica sirćeta (9%)
- 1–2 čena belog luka
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica meda
- 2 kašičice limunovog soka (može i više po ukusu)
- 1 kašika soja sosa
- Susam za posipanje
Priprema:
Lagana i osvežavajuća salata koja spaja prženo povrće sa aromatičnim dresingom. Tikvice i paprika daju punoću, a crni i beli luk unose posebnu pikantnu notu. Idealna je kao prilog uz meso ili kao samostalan letnji obrok.
Isecite tikvicu i papriku na štapiće ili kockice, a crni luk na tanke polumesece. U tiganju zagrejte malo ulja pa propržite tikvicu, papriku i crni luk dok ne omekšaju i dobiju zlatastu boju.
Posebno izgnječite beli luk pa ga pomešajte sa senfom, medom, limunovim sokom, soja sosom i sirćetom da dobijete dresing. U većoj činiji pomešajte prženo povrće sa dresingom, posolite i pobiberite po ukusu. Poslužite posuto susamom, toplo ili hladno.
Bonus video
