Sastojci:

  • 2 srednje tikvice
  • 3 jajeta
  • oko 180 g brašna, po potrebi dodajte još malo
  • 200 ml jogurta
  • So, biber, beli luk, paprika, začinsko bilje po ukusu
  • 200 g pilećeg filea
  • Krem sir za podmazivanje ili majonez

Priprema:

Palačinke od tikvica su sjajan način da iskoristite ovo sezonsko povrće i unesete svežinu u svoj jelovnik, a punjenje od belog mesa čini ih hranljivim i sočnim obrokom. Lagane su, a opet zasitne, pa su idealne za ručak ili večeru tokom toplijih dana kada ne želite tešku hranu. 

Savet:

Da palačinke budu mekše i manje lomljive, dobro iscedite tikvice pre mešanja sa ostalim sastojcima i nemojte preterivati sa brašnom.

Tikvice operite i izrendajte na krupno, posolite i ostavite 10 minuta da puste višak vode, pa ih dobro ocedite. U većoj činiji umutite jaja, dodajte jogurt i brašno, pa sve dobro sjedinite u glatku smesu. Dodajte začine: so, biber, beli luk, papriku, začinsko bilje. Umešajte tikvice u smesu i po potrebi dodajte još brašna da smesa ne bude previše tečna.

Pecite palačinke na dobro zagrejanom tiganju sa malo ulja, oko 2-3 minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatnu boju.

Pileći file skuvajte ili ispržite, pa iseckajte na sitne komade.

Palačinke premažite krem sirom ili majonezom i rasporedite pileće meso po njima. Zarolajte ili preklopite palačinke i poslužite tople.

Bonus video

00:59
salata od mariniranih tikvica Izvor: instagram/cookistwow