Sastojci:
- 150 g kiselih kornišona (mini)
- 100 g maslina
- 70 g sušenog paradajza
- 100 g ementaler sir
- 100 g kobasice
Za dresing:
- 2 kašike maslinovog ulja
- sok od pola limuna
- malo kore limuna
- 1 kašika balzamiko sirćeta
- so i biber po ukusu
- svež bosiljak po ukusu
Priprema:
Letnji dani traže lagana i aromatična jela. Ova salata donosi upravo takav osećaj – osvežavajući zalogaj koji spaja pikantnost kiselih krastavaca, slani ukus maslina i nežnu kremastost sira, obogaćenu aromom limunove kore i svežeg bosiljka. Priprema traje samo 10 minuta, a rezultat izgleda i miriše kao da ste se upravo vratili sa kulinarskog master kursa na Mediteranu.
U činiju stavite cele masline i cele kornišone. Ementaler isecite na kockice, a kobasicu na tanke krugove. Dodajte sušeni paradajz. Ako je previše suv, potopite ga u toplu vodu 10 minuta i zatim osušite papirnim ubrusom.
U maloj posudi pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, balzamiko sirće, koru limuna i seckani bosiljak. Začinite solju i biberom. U velikoj posudi pažljivo sjedinite sve sastojke i prelijte dresingom.
Bonus video
