Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Paradajz čorba

Odlično ide uz fokaću ili kao predjelo specijalitetima italijanske kuhinje.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Na ulju propržiti kašiku brašna da porumeni. Dodati kuvani paradajz. Kada prokuva dodati so, šećer, biber, bosiljak.

2. Kuvati oko 15 minuta. Po ukusu može se dodati pirinač ili testenina, ali nije obavezno. Servirati ukrašeno nekim svežim začinskim biljem (bosiljkom ili rukolom).


Sastojci:

1 l kuvanog paradajza
1 kašika brašna
1 kašičica šećera
1 grančica svežeg bosiljka (ili 1 kašika suvog)
so
biber
2 kašike maslinovog ulja

Odlično ide uz fokaću ili kao predjelo specijalitetima italijanske kuhinje.

Pogledajte recept: Fokaća sa maslinama i lukom

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti