1. Praziluk dobro oprati i iseći na kolutove. Zagrejati puter, dodati praziluk i poklopljeno uz malo dolivanja vode izdinstati. Kada je praziluk omekšao, doliti potrebnu količinu vode i so, pa kuvati dok ne provri. Dodati griz i na laganoj vatri kuvati još 15 do 20 minuta.
2. Kada je gotova, izmiksati čorbu štap mikserom i dodati iseckan peršunov list. Sipati u činije i ukrasiti grančicama sveže mirođije i seckanim svežim prazilukom.
Čorba od praziluka
Ova ukusna čorba je prava pomoć protiv zimskog umora jer praziluk poboljšava imunitet i sprečava prehlade i infekcije.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus