Bogata praznična ili slavska trpeza je nezamisliva bez pihtija. Zato vam predstavaljmo odličan recept za pihtije od svinjetine.

Potrebno je:

4 mlade svinjske nogice

malo suhomesnatog (dimljena nogica, uvo, repić)

3 šargarepe (kuvane)

2 jaja (kuvana)

4  čema belog luka

lovorov list

biber u zrnu

tucana ljuta paprika (može i slatka)

so

Pogledajte i Kako da napravite savršene čvarke

Nogice dobro oprati i ako je potrebno još ih očistiti staviti u duboki lonac ili šerpu, dodati suhomesnato (na primer 2 parčeta suvih rebara), zatim dodati par lista lovora, nekoliko zrna bibera, malo začina po želji i so. Naliti  vode do vrha. Pihtije se kuvaju dok se nogice ne skuvaju i tečnosti ostane malo, oko dva dlana u šerpi.

Procediti, odvojiti kosti i meso rasporediti u 4 tanjira. Staviti kuvane šargarepe i kuvana jaja podeljena na pola. U svaki tanjir stavite po 1 čen beloga luka. Sipajte i rasporedite ostatak čorbice. Odozgo dodajte malo tucane paprike i ostavite da se par sati da se pihtije stegnu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusaIzvor: Kod bake u gostima