ŠTRUDLA OD MLEVENOG MESA PUNJENA SIROM I ŠUNKOM: Jede se dok je vruća - bogato i zasitno predjelo koje svi obožavaju!

Napravite predjelo koje će gosti obožavati, a to je slana štrudla od mlevenog mesa, sira i šunke.

Printscreen/Instagram/Cookistwow

Mesna štrudla ili rolat je odlično predjelo za slave, ali i praznike. Kako se približava Uskrs valja osmisliti šta će se naći na svečanoj trpezi. Predlažemo ovu štrudlu, kao i punjena jaja koja izgledaju kao pilići. Obogatite i dekorišite trpezu u duhu najradosnijeg praznika. Ne morate da brinite da li ćete umeti da ga spremite, jer uspeva i kuvaricama sa manje iskustva. 

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 100 g parmezana
  • 100 g prezli
  • 50 g tvrdog sira 
  • 2 jajeta
  • 200 g mortadele ili šunke po izboru 
  • 150 g isečenog sira

Priprema:

U mleveno meso dodajte parmezan, prezle, rednadni tvrdi sir, jaja, vodu i začine po želji. Sve dobro sjedinite. Stavite meso na pek papir i oblikujte pravougaonik rukama. Stavite šunku i preko sir, pa urolajte. Papir dobro zatvorite i prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni na 220°C oko 40 minuta. Zatim skinite papir i pecite još 10 minuta. 

This browser does not support the video element.

Mesna štrudla sa sirom i šunkom  instagram/cookistwow

Izvor: Stvar ukusa