Svakom ručku po pravilu prethodi dobra supa ili čorbica. Evo recepta za jednu sa krompirom.

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 100 g korena celera
  • 500 ml bistre supe
  • so
  • biber
  • 1 kašika maslaca
  • šargarepa
  • 200 ml pavlake
  • vezica vlašca

Priprema:

Krompir i koren celera očistiti, sitno iseckati, oprati i kuvati oko 20 minuta u bistroj supi.

Šargarepu očistiti, oprati i izrezati na fine štapice. Pažljivo dinstati na maslacu ne više od 5 minuta.

Krompir i celer u supi usitniti, pa dodati pavlaku i sve polako zagrejati. Začiniti supu solju i biberom. Vlašac dobro oprati i iseći na sitne kolutove.

Gotovu supu dekorisati vlašcem po želji i poslužiti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs