Pratite upustva iz recepta i pripremite pravu kafansku teleću čorbicu.

Sastojci:

  • 500 grama telećeg mesa od buta ili vrata
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 veza zeleni (2 šargarepe, paškanat, peršun)
  • 1 koren celera
  • 2 krompira
  • 1 dl ulja
  • 2 kašike brašna
  • 2 dl kisele pavlake
  • 1 žumance
  • so, biber, lorber, malo peršunovog lista

Priprema:

Crni luk sitno iseckajte, pa izdinstajte na ulju.

Dodajte meso isečeno na kockice (i kosti, ako ima), nalijte vodom da ogrezne i dinstajte na tihoj vatri oko sat vremena.

Dodajte povrće iseckano na kockice, posolite, pobiberite, te nalijte oko 2 litra vode.

Napravite i zapršku od dve kašike brašna, pa sve zajedno kuvati još oko pola sata.

Pred serviranje u gotovu čorbu umešajte pavlaku sa umućenim žumancetom i pospite sitno seckanim peršunom.

Po želji, teleća čorba se može zakiseliti sirćetom ili limunovim sokom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – StvarUkusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: secanja.com