FRANCUSKA SUPA OD CRNOG LUKA: 2 neobična sastojka koja se inače ne stavljaju dodatno pojačavaju ukus

Evo kako se pravi francuska supa od crnog luka.

Shutterstock

Francuska supa je jako ukusna, a posebno će joj se obradovati ljubitelji crnog luka i sira. Peče se zajedno sa hlebom, ali njega možete da servirate sa strane. Po originalnom receptu peče se sa grijer sirom, ali vi možete da korisitite jeftiniju alternativu. Za još bolji ukus supe koristite domaći bujon

Sastojci:

  • 7-8 komada crnog luka
  • 30 g putera 
  • 250 ml bujona
  • pola čaše vina 
  • 2 lovorova lista  
  • 2 kašike vorčester sosa (po želji)
  • sir 
  • parče hleba 

Priprema:

Iseckajte crni luk, pa propžite na maslinovom ulju i puteru. Posolite, pobiberite i stavite kašiku sušenog timijana. Ostavite da se dinsta oko 20-30 minuta. Sipajte vino i bujon. Stavite lovor list i vorčester sos.  Smanjite i kuvajte još 15-20 minuta. Parče hleba premažite belim lukom i stavite preko supe, pa obilno pospite rendanim sirom. Zatim zapecite u rerni oko 5 minuta. 

This browser does not support the video element.

Francuska supa sa lukom  Instagram/Fooodkings

Izvor: Stvar ukusa