Čorbe i supe, kao i potaži su prava letnja jela koja svima prijaju. Isprobajte recept za belu čorbu, ali bez mesa, jedanko je ukusna kao i ona sa mesom. Uopšte nije komplikovana za pripremu, a ako nemate u zamrzivaču bujon, onda možete da ga napravite tako što ćete pomešati kocku supe sa vrelom vodom. Poslužite sa parčetom domaćeg vrućeg hleba.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 1 crni luk
- 1 praziluk
- 2 šargarepe
- 2 paprike
- 2 l bujona
- 50 g rezanca
Još:
- 2 jajeta
- 100 g pavlake
Priprema:
Izrendajte šargarepu, pa je propržite. Posolite, pa dodajte seckani luk i praziluk. Zatim dodajte papriku, isečenu na sitno, poklopite šerpu i dinstajte 5 minuta na laganoj vatri. Dodajte krompir isečen na kockice i sipajte bujon. Kuvajte 10 minuta na laganoj vatri. Dodajte rezance. Kuvajte 12 minuta na laganoj vatri. Peršun i nanu sitno iseckajte, dodajte u supu i ugasite šporet. Ostavite da se supa malo ohladi.
Umutite jaja sa pavlakom, pa sipajte malo čorbe, promešajte i celu smesu izlijte u čorbu.
Izvor: Stvar ukusa