Za neke je ovo davno objašnjena priča, ne prave više ništa, sve ima da se kupi... Ipak, to može da ih košta, jer kvalitetna zimnica zna da bude papreno skupa. 

U zavisnosti od toga koliko članova broji porodica u pripremi zimnice se može uštedeti pozamašna suma novca. Ipak, nije sve tako jednostavno. Za pripremu pikanterija za zimu mora se odvojiti dosta vremena, a i uložiti mnogo truda. I još jedna bitna stvar, pravite za sebe po svom ukusu. Da li volite više ili manje slano, ljuto, sa dodatkom začina ili bez njih. 

Mnoge savremene domaćice su preokupirane poslovnim obavezama, decom i drugim aktivnostima, pa ne mogu da odvoje dovoljno vremena za pripremu ajvara koji se kuva po nekoliko sati. 

Dakle, nije skupo ni najskuplje na pijaci ako nemate dovoljno vremena da ga spremite. 

Pročitajte i: Domaći ajvar po starinskom receptu

Za razliku od prošle godine ove godine je voće i povrće nešto jeftinije, tako da ipak postoji dobra računica, ušteda ukoliko se potrudite i napravite sve sami. 

Za četvoročlanu porodicu kada sami pripremate zimnicu treba vam između 100 i 200 evra, a ako je kupujete između 150 i 300. Dakle na vama je da se odlučite za neku od mogućnosti u skladu sa svojim obavezama i željama.

Ono što ne može da se meri kad pripremate zimnicu u sopstvenoj režiji to je onaj ukus i miris domaćeg, pravog, bez dodatka raznih supstanci, aroma i ukusa. 

Mnogo preteže na stranu domaćeg, pripremljenog u vašoj kuhinji, ali ipak je na vama da izaberete kako ćete svoju ostavu pripremiti za predstojeću zimu. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: stvarukusa.rs