1. Paprike ispeći dan ranije i ostaviti se da se ohlade i ocedi.
2. Sutradan papriku oguliti i iseći na froncle, uže ili šire po vašoj želji.
3. U veći pogodan sud staviti isečenu pariku i paradajz i kuvati na jakoj vatri dok tečnost ne izvri, da bude gusto kao za pekmez.
4. Kad postane gusto dodajte sirće, ulje, so, šećer, seckani beli luk, peršunov list i konzervans.
5. Mešajte pola sata i gotov ajvar sipajte u tegle, povežite i utoplite u ćebe.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: serbiancafe.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus