Paprika je nezaobilazno povrće u svakoj zimnici. Od nje se pravi ono što svi najviše vole da jedu zimi, a to je ajvar. Ali, paprike mogu da se koriste na više načina. Ako do sada niste isprobali ovaj recept, krajnje je vreme, a ako jeste onda znate koliko je ukusno.
Paprike u senfu možete da služite kao salatu uz neko meso i ništa vam više ne treba. Ustvari, možda samo parče vrućeg domaćeg hleba.
Pročitajte i kako se prave paprike u pavlaci, ali i domaći džem.
Sastojci:
- 10 paprika
- 150 ml vode
- 70 ml sirćeta
- 2 kašike šećera
- 1 kašika soli
- 5 zrna bibera
- 2 lovorova lista
- 200 g senfa
- 150 ml ulja
Priprema:
Paprike isecite na trake. U šerpu sipajte vodu, sirće, biber, šećer, so i lovorov list. Stavite papriku i kuvajte poklopljeno 15 minuta. Senf i ulje dobro sjedinite, pa kuvane paprike ubacite u tu smesu i dobro promešajte. Sipajte u tegle. Čuvajte u frižideru.