TRIK SA ČAČKALICOM ZA ZIMNICU KOJI MORATE DA PROBATE: Najbolji domaći kompot od šljiva - 100 % prirodan, bez konzervansa

Ukoliko do sada niste pravili kompot vreme je da probate.

Printscreen/Youtube/Frische Rezepte

Leto i početak jeseni su vreme za ukusno voće koje možete sačuvati u svežem obliku i za zimu. Danas vam donosimo recept za kompot od šljiva! Ovaj divni recept podsetiće vas na lepe sunčane dane tokom zime kada ga budete jeli. Isprobajte trik sa čačkalicom uz pomoć koje će ovaj kompot biti još slađi i ukusniji.

Sastojci:

  • 1,5 - 2 kg šljiva
  • čačkalica ili viljuška
  • šećer (1 kašika na svaku teglu)

Priprema:

Prvo sterilišite tegle i poklopce. Za to vreme operite dobro šljive. One treba da budu zrele, ali zdrave i čvrste. Uzmite potom čačkalicu ili viljušku pa izbušite svaku šljivu na nekoliko mesta. Na taj način će šljive pustiti svoj sok. Punite tegle šljivama. Dodajte po 1 kašiku šećera u svaku teglu. Napunite do vrha vodom i čvrsto zatvorite. U veliku šerpu obavezno stavite peškir ili krpu, poređajte tegle, nalijte vodom i stavite na ringlu. Pustite da provri pa smanjite vatru. Kuvajte na srednjoj vatri 40 minuta. Kada se ohlade tegle čuvati ih na hladnom i suvom mestu.