TRIKOVI ISKUSNIH DOMAĆICA SA MAJONEZOM: Efikasan je za skidanje mrlja i fleka, a šporet će zasijati kao da je nov

Možda ste mislili da je majonez samo sastojak za sendvič, ali iznanenadićete se da majonez može da ima i drugu upotrebu!

Shutterstock

Majonez je mnogima omiljeni dodatk uz jelo, a verovali ili ne, može biti koristan u borbi protiv upornih mrlja i fleka, ali takođe može sakriti neke nedostatke vašeg nameštaja.

Evo za šta sve možete da iskoristite majonez u vašem domu, osim za jelo.

1. Uklonite mrlje na drvenom nameštaju

Imate li dosadne, bele prstenove na svom drvenom nameštaju? Za nove stolove, jednostavno stavite malo majoneza na papirni peškir i pritisnite ga u samu mrlju, ostavite da odstoji oko sat vremena pre nego što ga obrišete. Nakon toga prebrišite mesto čistom krpom.

2. Osvežite sobne biljke

Učinite da vaše sobne biljke budu sjajne tako što ćete isprati listove, a zatim utrljati malu kašičicu majoneza vlažnom krpom.

3. Očistite nerđajući čelik

Uklanjanje lepljivih otisaka prstiju ili drugih prljavih ostataka sa uređaja od nerđajućeg čelika je jednostavno kao da uzmete majonez iz frižidera. Samo premažite prljavo područje tankim slojem majoneza, a zatim ga odmah obrišite. Ovo se posebno odnosi na šporet  koji će bez previše truda zasijati kao nov, naročito delovi oko prekidača i ringli.

4. Za podmazivanje šarki

Ukoliko vam neki kuhinjski element ili vrata od prostorija prilikom otvaranja škripe i ovde vam majonez može rešiti problem. Jednostavno malo majoneza stavite na krpu, prebrišite detaljno problematičnu šarku i rešićete se neprijatnog zvuka.

This browser does not support the video element.

Trikovi sa majnonezom za čišćenje  TikTok/ehow

5. Uklonite farbu

Dodajte malo majoneza da biste uklonili sve zalutale kapljice boje koje su možda poprskale vašu pločicu, prekidače za svetlo, ukrase ili kvake. Ulje u majonezu pomaže u razgradnji ulja u boji. Ključno je da nanesete majonez pre nego što se boja previše stvrdne, jer će odstranjivanje biti lakše.

Izvor: Stvar ukusa