Na lubenici je skoro sve jestivo - i bela ivica uz koru i semenke, koje su prava riznica zdravlja ako se pripreme na ispravan način. Beli deo možete oguliti, narezati na kockice i ubaciti u vok ili ih kiseliti poput krastavca za osvežavajuću grickalicu.
Koštice lubenice pak kriju sve nutrijente potrebne za normalno funkcionisanje ljudskog organizma, od proteina, zdravih masnoća, vitamina i minerala, kaže Elizabet Somer, registrovana dijetetičarka i nutricionistkinja.
"Zašto bacati nešto što je tako dobro za tebe i odličnog je ukusa?", kaže Somer. "Koštice su bogate vitaminom E - jednim od nutrijenata koji mnogo ljudi ne unosi dovoljno - i fitonutrijenata, kojih isto nedostaje kod nekih osoba", otkriva Samer za Šejp. Dodatno, koštice mogu da budu efektne svojim izgledom u nekom jelu i da mu daju hrskavost. Ukus im je orašast, a možete ih najlakše pripremiti u dobro zagrejanom tiganju s malo začina kroz 2 - 5 minuta i 'baciti ih' na salatu, u granola pločicu ili tost. Možete ih pripremiti i na način koji je opisan u receptu koji sledi.
Ostatak teksta pročitajte OVDE
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus