Evo jednog univerzalnog recepta za testo koje možete oblikovati po želji i praviti slatke i slane varijante. Jednostavno je za pripremu, a možete ga čuvati u plastičnoj kesi u frižideru do tri dana i koristiti po potrebi. Računajte na to da će se testo širiti, pa kesu s testom možete staviti u drugu, veću kesu.
Potrebno je:
1 kg brašna
220 ml mlakog mleka
2 kašičice šećera
80 g svežeg kvasca
3 kašičice praška za pecivo
3 kašičice soli
350 ml mleka
2 jajeta
Priprema:
U manjoj posudi pomešajte mlako mleko, šećer i kvasac. SAčekajte da se kvasac aktivira i počne da peni.
Mešavinu s kvascem pomešajte u većoj posudi s ostalim sastojcima i dobro zamesite. Trebalo bi da dobijete mekano i glatko testo, slično testu za picu. Ako je previše suvo, dodajte malo vode, ako se lepi za prste previše, dodajte brašno.
Testo je spremno i možete ga oblikovati po želji. Neka oblikovano pecivo bude u toploj kuhinji 15-20 minuta, pa ga stavite da se peče.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem