Domaću pileću supu jednostavno ne možemo zamisliti bez knedli.

Koliko god delovalo da se jednostavno prave, ipak treba da se malo pomučimo da bismo dobili lepe i mekane knedle kakve su pravile naše bake.

Sastojci:

100 g griza

1 jaje

50 g maslaca

so

sveže mleveni biber

muskatni oraščić

Priprema:

Dobro izmešati griz, maslac, jaje, so, biber i oraščić. Odmah oblikovati knedle kašikom i staviti ih u vruću vodu koja ne sme da vri. Ako supa/voda ključa, sklonite je s vatre i tek ih onda stavite unutra. Ako ne stavite odmah u vruću supu, knedle će uvući u sebe vezivo od masnoće i jaja, pa će se raspadati. Neka se lagano kuvaju poklopljeno nekoliko minuta, a onda isključite šporet i ostavite da odstoje desetak minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr