Domaću pileću supu jednostavno ne možemo zamisliti bez knedli.
Koliko god delovalo da se jednostavno prave, ipak treba da se malo pomučimo da bismo dobili lepe i mekane knedle kakve su pravile naše bake.
Sastojci:
100 g griza
1 jaje
50 g maslaca
so
sveže mleveni biber
muskatni oraščić
Priprema:
Dobro izmešati griz, maslac, jaje, so, biber i oraščić. Odmah oblikovati knedle kašikom i staviti ih u vruću vodu koja ne sme da vri. Ako supa/voda ključa, sklonite je s vatre i tek ih onda stavite unutra. Ako ne stavite odmah u vruću supu, knedle će uvući u sebe vezivo od masnoće i jaja, pa će se raspadati. Neka se lagano kuvaju poklopljeno nekoliko minuta, a onda isključite šporet i ostavite da odstoje desetak minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus