Recept za savršene knedle za supu
Domaću pileću supu jednostavno ne možemo zamisliti bez knedli.
Koliko god delovalo da se jednostavno prave, ipak treba da se malo pomučimo da bismo dobili lepe i mekane knedle kakve su pravile naše bake.
Sastojci:
100 g griza
1 jaje
50 g maslaca
so
sveže mleveni biber
muskatni oraščić
Priprema:
Dobro izmešati griz, maslac, jaje, so, biber i oraščić. Odmah oblikovati knedle kašikom i staviti ih u vruću vodu koja ne sme da vri. Ako supa/voda ključa, sklonite je s vatre i tek ih onda stavite unutra. Ako ne stavite odmah u vruću supu, knedle će uvući u sebe vezivo od masnoće i jaja, pa će se raspadati. Neka se lagano kuvaju poklopljeno nekoliko minuta, a onda isključite šporet i ostavite da odstoje desetak minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr