Lizalice nije tako teško napraviti. Zašto se ne bi okušali u ovom sa našim kulinarskim tutorijalom? A i klincima će biti zabavno da saznaju kako nastaju njihove lizalice.
Potrebno vam je: 1 šolja (250 ml) šećera, 1/4 šolje fruktoznog sirupa, 1/4 šolje meda ili javorovog sirupa, boja za hranu, 1/4 kašike ulja sa ukusom (lubenica, jagoda, limun), tanki štapići, modlice za lizalice (možete iskoristiti posudice od svećica), a možete upotrebiti aluminijumsku foliju.
Nauljite modlice ili foliju ako pravite lizalice nedoređenog oblika. Stavite ih na masni papir za pečenje na ravnu površinu.
U manjoj posudi na visokoj temperaturi pomešajte šećer, pola šolje vode, med (ili javorov sirup) i fruktozni sirup. Kuvajte dok smesa ne dosegne temperaturu od 150 stepeni, onda dodajte malo boje za hranu i ulje sa ukusom (nije obavezno). Nastavite da kuvate dok temperatura još malo ne poraste. Sipajte smesu u modlice i ubacite štapiće štapiće. Ostavite dok se u potpunosti ne ohlade i ne stegnu.
Izvor: Lifepress Magazin
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus