Poznato je da je beli luk moćan dodak ishrani koji se pokazao posebno snažnim u borbi protiv infekcija, efikasno štiti od patogenih bakterija, virusa i parazita otpornih na lekove, a takođe je dobar i protiv gljivičnih infekcija, a tada je najbolji kada se konzumira svež. U kuvanom obliku je bolji za zaštitu krvnih sudova.
Kad pripremate jela sa belim lukom, glavno pravilo je - dodajte ga pred kraj!
Prženje belog luka na samom početku pripreme "rezervisano" je za vrlo mali broj jela, kao što je, na primer, spanać. I tada morate biti veoma oprezni. Nipošto ga nemojte spuštati u vrelo ulje jer će beli luk izgoreti munjevitom brzinom. Zbog toga će biti gorak i vrlo teško svarljiv.
Naročito budite oprezni ako kuvate u posudi sa debelim dnom. U njoj se temperatura dugo održava na visokom nivou, pa zato sklonite šerpu sa ringle čim beli luk dobije bledozlatnu boju.
U većinu jela, ipak, dodajte ovaj dragoceni začin, jak prirodni antibiotik i pomoćnik za mršavljenje pred sam kraj i nemojte dugo kuvati jelo posle toga.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom