Teletina je tradicionalni izbor za prirpemu Bečkih šnicli, mada ih možete pripremiti i s drugim mesom.
Izaberite veliko parče mesa, jer se, kao što verovatno znate, meso smanjuje tokom pripreme. Tajna ukusne Bečke šnicle je u specijalnoj pripremi, gde se meso najpre uvalja u brašno, zatim u jaja, i na kraju u prezle.
Stručnjaci kažu da je kvalitetna Bečka šnicla trebalo da bude toliko suva, da kada biste sedeli na njoj ne bi ostavila trag na pantalonama!
Pogledajte i Kako da napravite domaće prezle
Pre nego što prezle dodate šnicli, poznati šef kuhinje Kurt Gutenbruner preporučuje da se malo neutralne pavlake doda jajima. Šnicle možete uvaljati u brašno i jaja, pa zatim oko pola sata sačekati pre valjanja u prezle i prženja.
Prezlama možete dodati i malo začina, poput oraščića ili aleve paprike. To su odlični dodaci, ali nisu obavezni.
Nemojte spremati šniclu tako da bude hrskava do tačke kada ne možete da je zagrizete. U toku prženja pomerajte tiganj, tako da ulje dopre i do gornjeg sloja šnicle i ona dobije prepoznatljivu zlatnu nijansu.
Pogledajte i Kako je nastala Bečka šnicla
Pošto su šnicle gotove, predlažemo da ih poslužite uz zelene masline punjene crvenom paprikom, piše the guardian.com.
Ove divne boje i raznoliki ukusi zajedno daju poseban šmek, koji će vas i vaše goste prijatno iznenaditi.
Pogledajte i recept Bečka šnicla
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa