Ananas je omiljeno i veoma cenjeno tropsko voće zbog odličnog uticaja na celokupno zdravlje. Sve češće ga nalazimo i u našim prodavnicama. Osim prijatnog i slatkog ukusa, on ima karakterističan miris i veoma je sočan, a sadrži i i velike količine vitamina.

Retko ko ne voli ukus ananasa, ali malo ko i voli da ga čisti. Treba vam dobar, pozamašan nož i mnogo strpljenja jer i volje, jer njegov lepljiv sok jednostavno završi na sve strane.

Zbog toga ljudi najčešće ili sasvim dignu ruke od ananasa ili kupe onaj u konzervi, pun šećera i dodataka. Nedavno je jedna korisnica društvene mreže TikTok podelila video u kojem je pokazala kako se zapravo čisti ananas, a što je najbolje od svega nož vam uopšte nije potreban.

Prvo, morate da odaberete dobro sazreo ananas, jer će vam to biti garancija da će biti sladak. Nakon toga sve što treba da uradite je da otkinete gornje lišće, udarite nekoliko puta donju ivicu od radnu površinu i malo ga rukama pritisnete i izrolate. Onda jednostavno svaku krišku lagano izvucite prstima. Kako sve zapravo izgleda pogledajte u videu u nastavku teksta. 

Očistite ananas bez noža TikTok/melaniejadedesign

  Izvor: Stvar ukusa