Mleveno meso se koristi u mnogim jelima, jer ne košta puno, a vrlo je jednostavno za pripremu. Najpoznatija su svakako ćufte i faširane šnicle koje Srbi obožavaju da jedu. Sigurno ste do sada pravili neka od ovih jela, ali kako bi ona bila još ukusnija iskusne domaćice su otkrile super trikove. Postoje namirnice koje možeteda dodate u mleveno meso i one će ga učiniti sočnijim. Ne morate odjednom, nego možete i da izaberete onu koja vam deluje da će učini meso najukusnijim.
Puter
Pre nego što ga dodate u mleveno meso, puter zamrznite, pa onda izrendajte. U smesu dodajte i začine, pa napravite jelo po želji.
Švapski sir
Koliko god delovalo neočekivano, ako dodate švapski sir u mleveno meso ono će biti sočno i mekano. Na 1 kg mesa ide 300-500 g sira.
Paradajz
Paradajz prvo blanširajte, pa ogulite kožicu. Isecite na kockice ili izblendirajte, pa dodajte u mleveno meso.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem