Često u receptu piše kako određenu namirnicu treba da ispečete u tiganju bez kapi ulja. Ako nemate baš kvalitetan tiganj za koji ste sigurni da se hrana neće zalepiti, ne brinite jer postoji jednostavno rešenje. Iskusne domaćice su otkrile dugo čuvanu tajnu, a zahvaljujući ovom triku bilo koje jelo će ispasti savršeno.
Na dno tiganja sipajte so, lepo da pokrije dno, pa uključite šporet. Kada krene da dobija boju, bacite u smeće. Zatim sipajte malo ulja i kada počne da se zagreva, ocedite ga. Ostavite da se malo ohladi, pa tiganj dobro prebrišite ubrusom. Nakon ovih procesa slobodno možete da ubacite namirnicu po želji i da pečete bez brige da će se jelo zalepiti i raspasti prilikom kuvanja.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus