Često u receptu piše kako određenu namirnicu treba da ispečete u tiganju bez kapi ulja. Ako nemate baš kvalitetan tiganj za koji ste sigurni da se hrana neće zalepiti, ne brinite jer postoji jednostavno rešenje. Iskusne domaćice su otkrile dugo čuvanu tajnu, a zahvaljujući ovom triku bilo koje jelo će ispasti savršeno.
Na dno tiganja sipajte so, lepo da pokrije dno, pa uključite šporet. Kada krene da dobija boju, bacite u smeće. Zatim sipajte malo ulja i kada počne da se zagreva, ocedite ga. Ostavite da se malo ohladi, pa tiganj dobro prebrišite ubrusom. Nakon ovih procesa slobodno možete da ubacite namirnicu po želji i da pečete bez brige da će se jelo zalepiti i raspasti prilikom kuvanja.
Izvor: Stvar ukusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda