Verovatno vam se više puta desilo da vam ne uspeju "iz prve" meko kuvana jaja. Kod meko kuvanih jaja, belance se pretvara u čvrsto stanje, dok žumance ostaje u tečnom. Iako kuvanje jaja deluje kao lak posao, jedan minut može napraviti razliku i učiniti da vaše meko kuvano jaje ne ispadne onako kako ste želeli.
Da se to ne bi ponavljalo, potrebno je da primenite jednu od 2 tehnike.
Napomena: Pre kuvanja, potrebno je da jaja budu na sobnoj temperaturi.
Saznajte koja su to 4 trika koja će vam pomoći da lako ogulite jaja.
Tehnika A
Ova tehnika traje od 5 do 7 minuta. Potrebno je da stavite šerpu vode i sačekate da provri. Nakon toga, polako stavite jaja u vodu, pa kada ponovo voda provri, smanjite na laganu temperaturu. Ostavite da se jaja kuvaju 3-4 minuta, pa ih izvadite šupljikavom kašikom. Jaja stavite u cediljku, pa pod mlaz hladne vode. Nakon toga, služite.
Tehnika B
Ova tehnika traje od 3 do 5 minuta. Stavite jaja u šerpu, pa prelijte vodom. Kada voda provri, smanjite temperaturu na laganu vatru i kuvajte još 1 minut. Izvadite ih šupljikavom kašikom, pa i njih stavite pod mlaz hladne vode. Nakon toga možete ih konzumirati.
Za tvrdo kuvana jaja koja ne pucaju, preporučujemo trik sa aluminijumskom folijom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem