Verovatno vam se više puta desilo da vam ne uspeju "iz prve" meko kuvana jaja. Kod meko kuvanih jaja, belance se pretvara u čvrsto stanje, dok žumance ostaje u tečnom. Iako kuvanje jaja deluje kao lak posao, jedan minut može napraviti razliku i učiniti da vaše meko kuvano jaje ne ispadne onako kako ste želeli.
Da se to ne bi ponavljalo, potrebno je da primenite jednu od 2 tehnike.
Napomena: Pre kuvanja, potrebno je da jaja budu na sobnoj temperaturi.
Saznajte koja su to 4 trika koja će vam pomoći da lako ogulite jaja.
Tehnika A
Ova tehnika traje od 5 do 7 minuta. Potrebno je da stavite šerpu vode i sačekate da provri. Nakon toga, polako stavite jaja u vodu, pa kada ponovo voda provri, smanjite na laganu temperaturu. Ostavite da se jaja kuvaju 3-4 minuta, pa ih izvadite šupljikavom kašikom. Jaja stavite u cediljku, pa pod mlaz hladne vode. Nakon toga, služite.
Tehnika B
Ova tehnika traje od 3 do 5 minuta. Stavite jaja u šerpu, pa prelijte vodom. Kada voda provri, smanjite temperaturu na laganu vatru i kuvajte još 1 minut. Izvadite ih šupljikavom kašikom, pa i njih stavite pod mlaz hladne vode. Nakon toga možete ih konzumirati.
Za tvrdo kuvana jaja koja ne pucaju, preporučujemo trik sa aluminijumskom folijom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus