Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA DOBIJETE SAVRŠENO MEKA KUVANA JAJA: 2 tehnike koje "rade" svaki put

Autor Jelena Knežević

Za savršeno meka kuvana jaja primenite jednu od dve tehnike sa kojima nema nikad greške.

 Kako sluvati savršeno meka kuvana jaja Izvor: Shutterstock

Verovatno vam se više puta desilo da vam ne uspeju "iz prve" meko kuvana jaja. Kod meko kuvanih jaja, belance se pretvara u čvrsto stanje, dok žumance ostaje u tečnom. Iako kuvanje jaja deluje kao lak posao, jedan minut može napraviti razliku i učiniti da vaše meko kuvano jaje ne ispadne onako kako ste želeli. 

Da se to ne bi ponavljalo, potrebno je da primenite jednu od 2 tehnike. 

Napomena: Pre kuvanja, potrebno je da jaja budu na sobnoj temperaturi. 

Saznajte koja su to 4 trika koja će vam pomoći da lako ogulite jaja.

Tehnika A  

Ova tehnika traje od 5 do 7 minuta. Potrebno je da stavite šerpu vode i sačekate da provri. Nakon toga, polako stavite jaja u vodu, pa kada ponovo voda provri, smanjite na laganu temperaturu. Ostavite da se jaja kuvaju 3-4 minuta, pa ih izvadite šupljikavom kašikom. Jaja stavite u cediljku, pa pod mlaz hladne vode. Nakon toga, služite.

Tehnika B

Ova tehnika traje od 3 do 5 minuta. Stavite jaja u šerpu, pa prelijte vodom. Kada voda provri, smanjite temperaturu na laganu vatru i kuvajte još 1 minut. Izvadite ih šupljikavom kašikom, pa i njih stavite pod mlaz hladne vode. Nakon toga možete ih konzumirati.

Za tvrdo kuvana jaja koja ne pucaju, preporučujemo trik sa aluminijumskom folijom

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:06
Jaja na oko sa feta sirom
Izvor: TikTok/eattastedine
Izvor: TikTok/eattastedine

 Izvor: StvarUkusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti