Nijedna slava ili praznik ne može da se zamisli bez ruske salate. Recept je 1860. godine osmislio profesionalni kuvar Lucijen Olivije. Ruska ili Olivije salata je jedna od najpoznatijih u celom svetu, a recept je svima poznat. Postoji mrsna i posna verzija ruske salate i ne zna se koja je ukusnija, a danas mnogi pokušavaju da joj poboljšaju ukus dodajući neke sastojke za koje se često ispostavi da su suvišni. Tajna savršeno ukusne ruske salate krije se u pravilno iseckanom povrću, kao i dodatku jogurta.
Iseckajte povrće jednake veličine
Možda deluje čudno, ali ako želite da ruska salata bude ukusnija, potrebno je da povrće isečete tako da bude iste veličine ili bar približne. Zrno graška je prava veličina.
Kako se dodaju jaja
Ruska salata ume da bude teška za stomak, a za to su uglavnom kriva žumanca i majonez. Savetujemo vam da koristite samo belanca i salata će odmah biti lakša za stomak, ali i za nijansu ukusnija.
Izbacite majonez
Kao što smo malopre pomenuli majonez rusku salatu čini teškom, pa predlažemo da ga zamenite grčkim jogurtom.
Pročitajte i ovo: Ruska salata se brže kvari ako dodate ovaj sastojak
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem