Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA RUSKA SALATA BUDE UKUSNIJA: Majonez zamenite jogurtom, a žumanca izbacite

Autor Sanja Belinić

Napravite najlepšu rusku salatu uz pomoć 3 super saveta. Lako je, a ukus će se svima dopasti.

 Kako se pravi ruska salata Izvor: Shutterstock

Nijedna slava ili praznik ne može da se zamisli bez ruske salate. Recept je 1860. godine osmislio profesionalni kuvar Lucijen Olivije. Ruska ili Olivije salata je jedna od najpoznatijih u celom svetu, a recept je svima poznat. Postoji mrsna i posna verzija ruske salate i ne zna se koja je ukusnija, a danas mnogi pokušavaju da joj poboljšaju ukus dodajući neke sastojke za koje se često ispostavi da su suvišni. Tajna savršeno ukusne ruske salate krije se u pravilno iseckanom povrću, kao i dodatku jogurta. 

Iseckajte povrće jednake veličine 

Možda deluje čudno, ali ako želite da ruska salata bude ukusnija, potrebno je da povrće isečete tako da bude iste veličine ili bar približne. Zrno graška je prava veličina. 

Kako se dodaju jaja

Ruska salata ume da bude teška za stomak, a za to su uglavnom kriva žumanca i majonez. Savetujemo vam da koristite samo belanca i salata će odmah biti lakša za stomak, ali i za nijansu ukusnija. 

Izbacite majonez

Kao što smo malopre pomenuli majonez rusku salatu čini teškom, pa predlažemo da ga zamenite grčkim jogurtom.

Pročitajte i ovo: Ruska salata se brže kvari ako dodate ovaj sastojak

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

02:07
KRALJICA NOVOGODIŠNJE TRPEZE: Kako da vam ruska salata uvek ispadne vrhunski (KURIR TELEVIZIJA)
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

Izvor: StvarUkusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti