Sastojci:

  • 200 g belog kristal šećera
  • 1 kašika melase (za svetliji smeđi šećer) ili 2 kašike za tamniji smeđi šećer

Priprema:

Smeđi šećer daje poseban ukus kolačima, marinadama i raznim slatkišima, ali ga nije uvek lako naći u prodavnici. Dobra vest je da možete da ga napravite kod kuće za manje od minut, uz samo dva sastojka. Domaći smeđi šećer je aromatičan, praktičan i uvek svež.

Savet:

Ako želite intenzivniju aromu i boju, dodajte više melase – idealno za medenjake i braunije.

Sipajte beli šećer u činiju. Dodajte melasu i viljuškom ili mikserom mešajte dok se sve ne sjedini i ne dobijete ujednačenu smeđu boju i vlažniju teksturu. Čuvajte smeđi šećer u dobro zatvorenoj tegli na sobnoj temperaturi.

Bonus video

00:30
Brauni sa slanom karamelom  Izvor: Instagram/lovevivvv