Sastojci:

  • 200 g belog kristal šećera
  • 2 kašičice gustina (kukuruznog skroba)

Priprema:

Kupovni šećer u prahu često sadrži dodatke protiv zgrudnjavanja, a i ne znate uvek koliko je svež. Dobra vest je da ga možete napraviti kod kuće za samo nekoliko minuta – i to uz dva osnovna sastojka koja već imate. Osim što je ekonomičnije, domaći šećer u prahu je fin, svež i možete ga napraviti tačno koliko vam treba. Bilo da spremate glazuru, fil, šlag ili samo želite da pospete kolač za bolji izgled – ovaj trik će vam dobro doći.

Savet:

Gustin pomaže da šećer ostane suv i rastresit – nemojte ga preskočiti!

Sipajte kristal šećer i gustin u blender, mlin za kafu ili seckalicu s jakim nožem. Miksirajte punom snagom 2–3 minuta, dok ne dobijete fin, sitan prah. Po potrebi prosejte kroz sito da odstranite eventualne grudvice. Čuvajte u tegli s poklopcem, na suvom mestu.

Ovaj domaći šećer u prahu koristi se kao i kupovni – za šlag, torte, biskvite, glazure i dekoraciju.

Bonus video

00:59
Slatke mekike uvaljane u šećer Izvor: Instagram/Cookist wow