Kuvani kukuruz je neizostavan letnji klasik, ali čekanje da se skuva ume da pokvari uživanje. Uz jedan trik, biće gotov za samo 10 minuta.
Leti svi volimo da grickamo topao i sočan kukuruz, ali mnogima se ne mili da ga kuvaju kod kuće jer misle da traje večno. Istina je da postoji jednostavan trik koji će skratiti vreme kuvanja i poboljšati ukus.
Sada je pravo vreme da uživate u kukuruzu – sezona je u punom jeku, klipovi su slatki, sveži i puni ukusa. Još kada ih pripremite na pravi način, svaki zalogaj biće pravo zadovoljstvo.
Sve što treba da uradite jeste da pre kuvanja klipove prepolovite, poređate ih u šerpu i prelijete vodom. Kada voda počne da vri, dodajte jednu čašu mleka i parče putera. Ova kombinacija omekšava zrna, daje blagu slatkoću i puniji ukus.
Kuvajte 10 minuta, pa sklonite s ringle. Posolite po želji i uživajte – kukuruz će biti savršeno mekan i aromatičan.
Bonus video
