Počela je sezona kukuruza, pa tako pečene ili kuvane klipove možete da pronađete i na gradskom šetalištu. Ako volite da jedete kukuruz na pijaci možete da pronašete jeftine klipove i da sami kuvate kod kuće. Postoje domaćice koje nikada nisu spremale i koje ne znaju koliko je tačno vremena potrebno da se kukuruz skuva.
To sve zavisi od toga da li kuvate mlad ili zreo kukuruz, kao i da li koristite običan ili ekspres lonac. Ako kuvate mlad kukuruz u običnoj šerpi, njega stavljate u toplu vodu i kuvate nekih 10-15 minuta. Ako kuvate zreo kukuruz u običnoj šerpi, njega stavljate u hladnu vodu, ali i kuvate mnogo duže i to nekih 40 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem