Počela je sezona kukuruza, pa tako pečene ili kuvane klipove možete da pronađete i na gradskom šetalištu. Ako volite da jedete kukuruz na pijaci možete da pronašete jeftine klipove i da sami kuvate kod kuće. Postoje domaćice koje nikada nisu spremale i koje ne znaju koliko je tačno vremena potrebno da se kukuruz skuva.
To sve zavisi od toga da li kuvate mlad ili zreo kukuruz, kao i da li koristite običan ili ekspres lonac. Ako kuvate mlad kukuruz u običnoj šerpi, njega stavljate u toplu vodu i kuvate nekih 10-15 minuta. Ako kuvate zreo kukuruz u običnoj šerpi, njega stavljate u hladnu vodu, ali i kuvate mnogo duže i to nekih 40 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus