Svi znamo koliko je primamljiva vruća, slojevita lazanja, ali ideja da provodimo sate pripremajući je često obeshrabruje. Srećom, postoji jednostavan trik koji će vam omogućiti da lazanje pripremite brzo, bez prethodnog kuvanja listova testenine, a da jelo ostane savršeno sočno i kremasto.

Umesto klasičnog kuvanja, listove testenine dovoljno je kratko potopiti u vruću vodu. Ovo ih omekšava, čineći ih spremnim za slaganje, ali bez rizika da apsorbuju svu tečnost iz sosa i ostanu suvi ili gnjecavi. Za razliku od svežih listova, ovako pripremljena testenina štedi vreme, a lazanja zadržava idealnu strukturu i bogat ukus.

 Kako pripremiti

  • U široku posudu sipajte najvreliju vodu iz česme. Treba da bude vrela, ne ključala.
  • Potopite suve listove lazanje tako da svi budu potpuno uronjeni i ostavite ih 20 minuta.
  • Dok se listovi natapaju, pripremite sos i zagrejte rernu.
  • Posle 20 minuta ocedite listove (nemojte ih ispirati) i složite lazanje kao i obično.
  • Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.
Savet plus

Pre slaganja listove možete blago premazati uljem - to će sprečiti da se slepe.

Rezultat je sočna, bogata lazanja spremna za manje od sat vremena – idealna za brze večere, bez gnjecavih slojeva ili gubljenja vremena na kuvanje testenine.

Bonus savet: Pre slaganja, listove možete blago premazati maslinovim uljem, što sprečava lepljenje i čini slojeve savršeno odvojenim.

Ako vam je ovaj tekst bio koristan, pogledajte i trik Gordona Remzija za dinstanje luka.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili fotografija/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.