TRIK STARIH KUVARICA-DODAJTE 1 SASTOJAK U MLEVENO MESO I STAVITE U FRIŽIDER:Dobićete vrhunske ćufte, bolje niste probali

Ovako će ćufte biti još ukusnije.

Shutterstock

Ćufte su jedno od najpopularnijih jela od mlevenog mesa. Prave se jednostavno tako što se mleveno meso pomeša sa začinima i isprži sa obe strane. Međutim, često ćufte nekim domaćicama ispadnu suve i žilave. A problem uopšte nije u izboru mesa, već u greškama koje se prave tokom njihove pripreme.

Tajna je u marinadi

Kako se ispostavilo, mleveno meso je potrebno marinirati.  Dakle, najbolje je uzeti dobro samleveno mleveno meso, po mogućstvu mešano (pola svinjsko, pola juneće). Nakon što se dobro samelje i pomeša dodaju se so i biber. Caka je sad u kiseloj vodi koja se dodaje u količini od 150 ml vode za 1 kg mlevenog mesa. Promešajte, a zatim prebacite u plastičnu kesu i mesite što je moguće pažljivije. Meso zatim stavite u frižider na 3 - 5 sati da se marinira.

Na samom kraju u mleveno meso dodajte crni luk sitno iseckan. Formirajte ćufte i pržite sa obe strane. Poslužite uz paradajz sos i pire krompir. Prijatno!