NEMAČKE ILI LOVAČKE KNEDLE OD BAJATOG HLEBA: Savršene uz gulaš ili paprikaš, a mogu i uz meso  

Napravite savršene knedle od bajatog hleba poznate kao nemačke ili lovačke.

Shutterstock

Da li postoji osoba koja ne voli domaću supu sa knedlama ili češke knedle u nekom saftanom jelu. Ako imate bajat hleb nemojte ga bacati jer možete da napravite fenomenalne knedle. Recept nam dolazi iz Nemačke i poznate su kao nemačke ili lovačke knedle. Ovako pripremljene knedle možete da poslužite uz gulaš ili paprikaš, ali i uz neko meso sa fenomenalnim sosom od pečuraka. Takođe, jedan od načina na koji možete da ih služite jeste u supi ili čorbi

Sastojci:

  • 550 g bajatog hleba 
  • 100 g slanine
  • 1 crni luk
  • 250 ml mleka
  • 2 jajeta 
  • 1-2 kašike prezli 
  • malo peršuna 
  • 2 grančice timijana 

Priprema:

Hleb izrežite na kockice i propržite u tiganju. Ugrejte mleko, pa kada se hleb ohladi, prelijte ga. Isecite slaninu i luk na sitno. Na puter prodinstajte luk, pa slaninu. Zatim dodajte u hleb, a zatim iseckani peršun i jaja, kao i prezle. Posolite i pobiberite. Dobro sjedinite i ostavite da odstoji 15 minuta. Pokvasite ruke, pa formirajte loptice. Stavite u posoljenu, ključalu vodu i kuvajte 10-15 minuta.