DA LI ZNATE NA KOLIKO STEPENI SE PEČE PITA? Bilo da spremate krompirušu, gibanicu, burek... temperatura je uvek ista

Saznajte koja je idealna temperatura za pečenje pite.

Shutterstock

Pita sa sirom, pita sa mesom, prazilukom, burek ili slatke pite kao što su one sa višnjama, borovnicama... su uvek dobro rešenje za svaku priliku. I kada želite slanu ili slatku večeru, kada vam treba predjelo... Šta god da zamislite pite su uvek spas u zadnji čas.

Ono što vam je potrebno je nadev po želji i domaće kore ili gotove. Sa gotovim korama priprema je mnogo jednostavnija, ali sa domaćim razvučenim korama je to prava pita koja nas vraća u detinjstvo, jer su je tako pripremale naše bake.

Pite uspevaju i neiskusnim domaćica, jedino što je bitno je da isprate svaki korak u pripremi. Koju god pitu da spremate ono što je uvek isto je temperatura na kojoj se peče. Obavezno je da rerna bude zagrejana, a peče se na 180°C ako koristite ventilator ili na 200°C ako ne koristite ventilator. Obično se peče od 30 do 40 minuta i bilo bi poželjno da tokom pečenja nekoliko puta okrenete tepsiju kako bi se pita ravnomerno ispekla sa svih strana. 

Izvor: Stvar ukusa