MNOGI PRAVE ISTU GREŠKU KADA PRŽE DŽIGERICU: Zbog toga ona često bude suva, tvrda i žilava

Evo kako da spremite savršenu džigericu koja neće biti žilava i suva.

Shutterstock

Džigerica je izuzetni zdrava, te je zato vredi trajno uvrstiti u naš jelovnik. Može da se priprema na mnogo načina, samo treba da zapamtite da ne napravite jednu grešku koju većina čini.

Džigerica sadrži puno vitamina A, vitamina B i gvožđa. Takođe je veoma dobar izvor proteina. Pored toga, ima malo masti. 100 g pileće džigerice je 120 kcal. Ovo ga čini odličnim dijetetskim jelom.

Takođe ima pozitivan efekat na naš vid. Pomaže u borbi protiv anemije zbog visokog sadržaja gvožđa. Podržava naš imunitet i dodaje energiju. Zaista je vredno vaše pažnje.

Ipak, prilikom njene pripreme pravimo mnogi prave jedni grešku zbog koje ona bude suva i žilava.

Nikada ne solite džigericu pre prženja!

Ako je džigerica koju pripremate suva i tvrda, to je zato što ste je posolili pre prženja. Ne bi trebalo to da radite. Jetru začinite tek nakon prženja. Po mogućstvu neposredno pre serviranja. Ovo održava džigericu vlažnom iznutra i neće se stvrdnuti, već će biti mnogo ukusnija.

Izvor: Stvar ukusa