ŠARGAREPA SE SPARUŠILA, A SALATA POČELA DA VENE? Uz ovaj trik vratićete im svežinu i biće kao tek ubrane

Evo kako da vam šargarepa, mladi luk, zelena salata i drugo povrće dugo ostanu sveži.
Foto: Shutterstock

Sparušena šargarepa ne deluje nimalo primamljivo u salati, niti je možete upotrebiti za pripremu hladno ceđenih sokova ili u vidu dodatka kuvanom obroku.

Ako ste odavno bili na pijaci i stavili šargarepu u frižider, a ona je počela da se savija, možete je osvežiti za samo pet minuta. Sve što će vam biti potrebno jeste čaša obične česmovače!

Sipajte vodu u čašu, spustite  šargarepu i ostavite je da odstoji pet minuta. Šargarepa će brzo upiti vodu iz čaše i rehidriraće se, pa će biti dobra za pripremu obroka. Ovakvo povrće nije pokvareno jednostavno je dehidriralo i izgubilo vlagu, a na ovaj način uštedećete novac i nećete bacati namirnice.

Isti trik možete da primenite i za “oživljavanje” celera, mladog luka i sparušene zelene salate - povrće će postati hrskavo i ukusno za jelo.

This browser does not support the video element.

kako da šargarepa duže bude sveža Izvor: tiktok/lottiedalziel

Izvor: Stvar ukusa