Kupili ste veću lubenicu i niste uspeli sa porodicom da je odmah pojedete, ne brinite da će se pokvariti, jer postoje načini kako da je sačuvate iako je isečena.
Za velike komade sečene lubenice
Najbolji način za čuvanje bilo kojeg komada lubenice, bez obzira na veličinu, je obmotavanje lubenice providnom folijom i skladištenje u frižideru do nedelju dana. Uloga folije je dvostruka: sprečava da lubenica pokupi bilo koji miris ili ukus od drugih namirnica u frižideru, i zadržava vlažno meso voća.
Za komade sečene lubenice bez kore
Isečeni delovi lubenice u najboljem slučaju treba da se jedu u roku od tri do četiri dana.
Za dugotrajno skladištenje
Ako imate više lubenice najbolje je da skladištite u zamrzivaču. Skinite koru, isecite na komade, a zatim zamrznite u jednom sloju na tacni. Čuvati u zatvorenom delu zamrzivača. Tako smrznuta lubenica odlična je za pravljenje sladoleda, kremova i pića.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus