Nekada su bake stalno mesile testo i prave ukusne kiflice, lepinje, hleb..., pa čak i razvlačile kore za pitu. Danas domaćice sve manje mese domaće testo i radije se odlučuju za kupovna peciva jer su tako sigurno da ne mogu da pogreše. Umesiti testo nije problem ako imate dobar recept, ali i pravi savet kako to da uradite može mnogo da pomogne. Kod testa je bitno da sastojke koristite tačno u gram, a u nastavku teksta pročitajte koliko treba praška za pecivo da dodate u testo. Mnogi to ne znaju, ali on je jako bitan kako bi testo ispalo savršeno.
Važno je da dodate pravu količinu, jer premalo ili previše praška za pecivo može da dovede do toga da testo splasne ili da uopšte ne naraste. Za 150 g brašna potrebna je 1 kašičica praška za pecivo. Ako koristite više brašna srazmerno tome dodajte i prašak za pecivo. Takođe, potrebno je da prosejete ova dva sastojka. Ako dodate previše praška za pecivo, osim činjenice da će testo spalsnuti, može da se desi da bude gorko.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Najmekši medenjaci koji se tope u ustima
Krompir čamci punjeni belim mesom i sirom
Prhki keksići sa mandarinom
Originalna italijanska pesto pasta
Kako da napravite domaći somun