Palačinke su poslastica koju obožavaju sve generacije i to sa dobrim razlogom. Brzo se pripremaju, jednostavne su i mogu se filovati na mnogo načina.
Ipak, često se dogodi da umesto da ispadnu mekane i lagane, one budu žilave. Srećom, postoji jednostavan trik koji će vam omogućiti da budu savršeno mekane svaki put.
Trik je u jajima. Umesto da ih dodajete u smesu cela, razdvojite belanca od žumanaca. Žumanca umutite direktno u smesu, dok se belanca zasebno mutite u lagani sneg pre dodavanja u smesu. To će palačinkama dati penušavu teksturu i izuzetnu mekoću.
Kako pripremiti smesu korak po korak:
1. Pripremite osnovu od mleka, brašna i žumanaca. Belanca odvojite.
2. Belanca mutite dok ne postanu penasta kao sneg.
3. Pažljivo umešajte belanca u smesu, koristeći kašiku ili špatulu, kako biste zadržali što više vazduha u smesi.
4. Pecite palačinke kao i obično - dobićete mekane, vazdušaste palačinke koje ostaju takve i kada se ohlade.
Uz ovako pripremljene palačinke, možete ih kombinovati sa omiljenim dodacima – domaćim džemom, kremom od lešnika ili svežim voćem i šlagom.
Ukoliko ste zainteresovani za još saveta za pripremu poslastica, pogledajte kako da prepoznate da li je mak gorak i užegao?
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili fotografija/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.